
Il Gruppo PAGE dell’Università di Pisa organizza il 14° Convegno Annuale AIEAA 2025
L’Università di Pisa ospiterà il 14° Convegno Annuale dell’Associazione Italiana di Economia Agraria e Applicata (AIEAA), in programma dal 18 al 20 giugno 2025 presso il Dipartimento di Scienze Agrarie, Alimentari e Agro-ambientali, nel Polo didattico Le Piagge.
L’organizzazione dell’evento è curata dal gruppo di ricerca PAGE, attivo all’interno dell’Ateneo pisano su tematiche alla ricerca socio-economica in agricoltura, alimentazione e sviluppo rurale.
Il convegno 2025 ha come tema centrale:
“Reconciling competitiveness and sustainability in the agrifood system: the role of knowledge and innovation”, con l’obiettivo di invitare la comunità scientifica a riflettere sul ruolo cruciale della conoscenza e dell’innovazione nella costruzione di sistemi alimentari competitivi e sostenibili.
Il Comitato Organizzatore Locale è coordinato dalla prof.ssa Francesca Galli dell’Università di Pisa, con la partecipazione di docenti e ricercatori del gruppo PAGE. La presidenza del Comitato Scientifico è affidata alla prof.ssa Adele Coppola dell’Università degli Studi della Basilicata.
Il convegno sarà preceduto, il 18 giugno 2025, dalla Pre-conference intitolata “Dalla partecipazione alla trasformazione: co-creare politiche per ambienti alimentari sani e sostenibili”, in programma dalle ore 16:00 alle 19:00 presso la Stazione Leopolda di Pisa. Seguirà la cena sociale, che darà ufficialmente il via ai lavori del convegno.
Per ulteriori informazioni e aggiornamenti, è possibile consultare il sito ufficiale: www.aieaa.org
EN – version
The PAGE Group of the University of Pisa hosts the 14th AIEAA Annual Conference
The University of Pisa will host the 14th Annual Conference of the Italian Association of Agricultural and Applied Economics (AIEAA), which will take place from 18 to 20 June 2025 at the Department of Agriculture, Food and Environment, in the Polo didattico Le Piagge.
The event organisation is curated by the PAGE research group, active within the University of Pisa on issues related to socio-economic research in agriculture, food and rural development.
The conference 2025 has as its central theme:
“Reconciling competitiveness and sustainability in the agrifood system: the role of knowledge and innovation”, with the aim of inviting the scientific community to reflect on the crucial role of knowledge and innovation in building competitive and sustainable food systems.
The Local Organising Committee is coordinated by Prof. Francesca Galli of the University of Pisa, with the participation of professors and researchers from the PAGE group. The Chair of the Scientific Committee is Prof. Adele Coppola of the University of Basilicata.
The conference will be preceded, on 18 June 2025, by the Pre-conference “From participation to transformation: co-creating policies for healthy and sustainable food environments“, that will take place from 4 to 7 p.m. at the Stazione Leopolda in Pisa. This will be followed by a social dinner, which will officially kick off the conference proceedings.
For further information and updates, please visit the official website: www.aieaa.org